Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Σχεδιασμός κοινωνικής έρευνας
Ποσοτικές και ποιοτικές προσεγγίσεις, μεικτές μέθοδοι, καλλιτεχνική έρευνα και συμμετοχική έρευνα βασισμένη στην κοινότητα
Βιβλίο Κοινωνιολογία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Patricia Leavy ()
Μεταφραστής: Άλκηστις Δαλκαβούκη ()
Επιμελητής: Δαλκαβούκης, Βασίλης Κ. (Dalkavoukis, Vasilis K.) Κυριάκος Σγουρόπουλος ()
Εκδότης: University Studio Press
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-12-2534-0 University Studio Press 2021
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24x17 - 392
Το βιβλίο περιλαμβάνει τις κυριότερες μεθοδολογικές προσεγγίσεις και αποτελεί έναν οργανωμένο οδηγό χρήσης στον σχεδιασμό της κοινωνικής έρευνας. Στις σελίδες του εξετάζονται οι πέντε σημαντικότερες δομές που έχουν στα χέρια τους οι κοινωνικοί ερευνητές: ποιοτική (qualitative), ποσοτική (quantitative), μεικτές μέθοδοι (mixed methods), καλλιτεχνική (arts-based) και συμμετοχική με βάση την κοινότητα (community-based participatory). Αναφέρονται τα βασικά στοιχεία του ερευνητικού σχεδιασμού γενικά, αλλά δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και σε άλλα θέματα. Ζήτήματα αιχμής, όπως η διάχυση των μελετών και ο διαμοιρασμός των δεδομένων, η σύνθεση ερευνητικών προτάσεων που απευθύνονται σε διάφορα ακροατήρια και πολλά άλλα, καλύπτονται με ιδιαίτερο τρόπο.
Για κάθε προσέγγιση παρουσιάζεται ένα πρότυπο ερευνητικής πρότασης και επεξηγείται με λεπτομέρειες πώς να σκεφτούμε και να συμπληρώσουμε το κάθε τμήμα του. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στην εξειδικευμένη ορολογία που χρησιμοποιείται, όπως και στα παιδαγωγικά του χαρακτηριστικά. Τα παραδείγματα που χρησιμοποιούνται από τη διεπιστημονική έρευνα αντλούν από σύγχρονα γεγονότα και ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Όσον αφορά τη δεοντολογική πρακτική, εκτός από το εκτενές κεφάλαιο αφιερωμένο στη δεοντολογία, το βιβλίο διαθέτει ενότητες με τη σήμανση «Η δεοντολογία στην πράξη» για κάθε μία από τις πέντε μεθοδολογικές προσεγγίσεις. Οι «Στάσεις επανάληψης», τα «Θέματα για περαιτέρω ενασχόληση», «Η συμβουλή του ειδικού» κ.ά., είναι ενότητες που ενισχύουν τη δομή και τη χρησιμότητα του βιβλίου.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα